مالکین اراضی واملاک واقع در محدوده خدماتی باید قبل از ساخت وساز از شهرداریها پروانه ساختمان بگیرند و شهرداری موظف است از عملیات های ساختمانی بدون پروانه یا خلاف پروانه بوسیله ماموران خود در زمین محصور یا غیر محصور جلوگیری کنند.

تبصره۱: چنانچه از لحاظ اصول فنی و شهر سازی یا بهداشتی تخریب ضرورت داشته باشد یا بدون پروانه باشد شهرداری می بایست موضوع را در کمیسیون مرکب از نماینده وزارت کشور ، نماینده دادگستری و یکی از اعضای شورای شهر مطرح و کمیسیون پس از وصول به ذینفع اعلام میکند که ظرف ۱۰ روز توضیحات خودرا کتبا ارایه دهد ، پس از مدت فوق کمیسیون پرونده را در جلسه با حضور نماینده شهرداری بدون حق رای مطرح می نمایدو چنانچه رای به تخریب صادر گردد (قسمتی از بنا یا کل آن ) مهلت ۲ ماهه ارایه میشود و شهرداری موظف است رای را به مالک ابلاغ وچنانچه مالک در مدت تایین شده اقدام ننماید شهرداری راسا اقدام نموده و هزینه آن را طبق مقررات آیین نامه اجرای وصول عوارض از مالک دریافت خواهد نمود .

تبصره ۲ : در صورتی که اضافات بر خلاف مفاد پروانه ساختمانی در قسمت مسکونی باشد و تخریب آن ضرورت نداشته باشد رای به جریمه از یک دوم ارزش معاملاتی تا ۳ برابر برای هر متر مربع صادر می گردد و چنانچه ذینفع جریمه را پرداخت نکند شهرداری مکلف است پرنده را به کمیسیون ارجاع و تقاضای تخریب کند و کمیسیون نیز رای مذکور را صادر نماید .

تبصره۳ : اضافات تجاری خلاف مفاد پروانه ساختمانی از ۲برابر تا ۴ برابر ارزش معاملاتی به ازای هر متر مربع رای جریمه صادر می گردد و چنانچه مالک از پرداخت جریمه خودداری نماید طبق بند آخر ماده ۲ عمل می شود .

تبصره ۴ : در خصوص بنای بدون اخذ مجوز از شهرداری در صورتی که اصول فنی شهر سازی و بهداشتی رعایت شده باشد در خصوص مسکونی معادل ارزش معاملاتی ساختمان و در خصوص تجاری معادل ارزش سرقفلی ساختمان در صورتی که ساختمان ارزش دریافت سرقفلی را داشته باشد هر کدام که مبلغ ان بیشتر است را از ذینفع دریافت نماید .

تبصره ۵ : در خصوص عدم احداث پارکینگ یا غیر قابل استفاده بودن آن و عدم امکان اصلاح ان کمیسیون می تواند از یک برابر تا ۲ برابر ارزش معاملاتی برای هر متر مربع (به متراژ۲۵ متر) جریمه نماید .

تبصره ۶ : مالکین نباید تجاوز به معبر عمومی نمایید و شهرداری مکلف است اگر اینچنین اتفاق افتاد از ادامه کار جلوگیری و پرونده را به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارجاع نماید . در خصوص عدم استحکام بنا عدم رعایت اصول فنی بهداشتی و شهرسازی در ساختمان در صلاحیت کمیسیون ماده ۱۰۰است .

تبصره۷ : مهندسین ناظر مکلف به نظارت در ساخت و ساز هستند . هر گاه مهندس ناظر تخلف نماید(تبصره یک ماده ۱۰۰) شهرداری مکلف است موضوع را به نظام معماری و ساختمان جهت طرح در شورای انتظامی معرفی نماید .

تبصره ۸ : دفاتر اسناد رسمی می بایست گواهی پایان کار یا عدم خلاف برای ساختمانهای ناتمام را ملاحضه و در سند قید نمایند .

تبصره ۹ : ساختمانهایی که پروانه ساختمانی آنها قبل از تاریخ تصویب نقشه جامع شهر صادر شده است از شمول تبصره یک ماده ۱۰۰ معاف می باشند .

تبصره۱۰ : در خصوص ارا ماده ۱۰۰کمیسیون ماده ۱۰۰ هر گاه شهرداری یا مالک یا قائم مقام او از تاریخ ابلاغ ظرف ۱۰روز نسبت به ان رای اعتراض کند مرجع رسیدگی به ان کمیسیون ماده ۱۰۰ دیگر خواهد بود که اعضای ان غیر از افراد قبلی می باشد و رای این کمیسیون قطعیست .

تبصره۱۱ : آئین نامه معاملاتی توسط شهرداری تهیه و مورد تصویب انجمن شهر می باشد و سالی یک بار قابل تجدید نظر است . 

  • تاریخ انتشار : // - 08:48
  • تعداد بازدید : 535
  • تعداد بازدیدکننده : 531
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شهردار منطقه ۳ رشت در یکصد و چهل و چهارمین جلسه شورا مطرح کرد؛

۸۰ درصد بودجه شهرداری منطقه ۳ محقق شد / صدور ۱۲۳ پروانه در حوزه شهرسازی

حیدری از تحقق ۸۰ درصدی بودجه شهرداری منطقه ۳ طی شش ماه اول خبر داد

به گزارش امور ارتباطات شهرداری رشت، حامد حیدری ظهر یکشنبه در یکصد و چهل و چهارمین جلسه صحن علنی شورای شهر رشت به بیان اقدامات منطقه ۳ شهرداری پرداخت و اظهار کرد: در سال ۱۴۰۳ بودجه ای که برای شهرداری منطقه ۳ پیش بینی شده بود نسبت به سال گذشته دو برابر شده که توانستیم حدود ۸۰ درصد بودجه را در شش ماه اول سال محقق کنیم و ۹۷ درصد در این بخش رشد داشته ایم.
 
وی تصریح کرد: کل مطالبات شهرداری منطقه ۳ در کمیسیون ماده ۷۷، هفت میلیارد بوده که بیشتر این مبالغ رو با اقدامات قانونی وصول کرده ایم.
 
حیدری به بودجه عمرانی ۱۴۶ میلیاردی شهرداری منطقه سه اشاره کرد و گفت: هزینه کرد ما در شش ماهه اول ۳۴ میلیارد بوده است.
 
 وی با اشاره به صدور ۱۲۳ پروانه در حوزه شهرسازی توسط شهرداری منطقه ۳ ادامه داد: پروانه ۱۱۴ هزار متر مربع ۴۲۶ واحد مسکونی، ۲۱۱ واحد تجاری و ۹۲ عدد پایان کار هم صادر توسط شهرداری صادر شده است.
 
حیدری ادامه داد:در بحث عمرانی شهرداری منطقه ۳ کار های زیادی انجام داده مثل پارک محله ای در زمین های جفرود که ملکی بود ناشی از تفکیک برای احداث سرویس بهداشتی،  مسجد، فضای سبز، زمین ورزشی و لاین دوچرخه سواری در آن احداث در زمان ۱۸ ماه  که تا پایان سال به مرحله افتتاح برسد.
 
حیدری به احیای آبنمای پارک کشاورز که در حدود یک ماه است عملیات عمرانی آن آغاز شده اشاره کرد و گفت : آبنمای پارک ملت و پیشنهاد طرح آکواریوم پارک براساس تکنولوژی، فضای بازی هوشمند در کنار آبنمای پارک ملت انجام می شود.
 
وی همچنین در ادامه به اقدامات مثبت منطقه ۳ در خصوص بازسازی پل های عابر پیاده اشاره کرد.
  • گروه خبری : اخبار شهرداری
  • کد خبر : 1755
کلمات کلیدی
زهرا رضوی
خبرنگار

زهرا رضوی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید