مالکین اراضی واملاک واقع در محدوده خدماتی باید قبل از ساخت وساز از شهرداریها پروانه ساختمان بگیرند و شهرداری موظف است از عملیات های ساختمانی بدون پروانه یا خلاف پروانه بوسیله ماموران خود در زمین محصور یا غیر محصور جلوگیری کنند.

تبصره۱: چنانچه از لحاظ اصول فنی و شهر سازی یا بهداشتی تخریب ضرورت داشته باشد یا بدون پروانه باشد شهرداری می بایست موضوع را در کمیسیون مرکب از نماینده وزارت کشور ، نماینده دادگستری و یکی از اعضای شورای شهر مطرح و کمیسیون پس از وصول به ذینفع اعلام میکند که ظرف ۱۰ روز توضیحات خودرا کتبا ارایه دهد ، پس از مدت فوق کمیسیون پرونده را در جلسه با حضور نماینده شهرداری بدون حق رای مطرح می نمایدو چنانچه رای به تخریب صادر گردد (قسمتی از بنا یا کل آن ) مهلت ۲ ماهه ارایه میشود و شهرداری موظف است رای را به مالک ابلاغ وچنانچه مالک در مدت تایین شده اقدام ننماید شهرداری راسا اقدام نموده و هزینه آن را طبق مقررات آیین نامه اجرای وصول عوارض از مالک دریافت خواهد نمود .

تبصره ۲ : در صورتی که اضافات بر خلاف مفاد پروانه ساختمانی در قسمت مسکونی باشد و تخریب آن ضرورت نداشته باشد رای به جریمه از یک دوم ارزش معاملاتی تا ۳ برابر برای هر متر مربع صادر می گردد و چنانچه ذینفع جریمه را پرداخت نکند شهرداری مکلف است پرنده را به کمیسیون ارجاع و تقاضای تخریب کند و کمیسیون نیز رای مذکور را صادر نماید .

تبصره۳ : اضافات تجاری خلاف مفاد پروانه ساختمانی از ۲برابر تا ۴ برابر ارزش معاملاتی به ازای هر متر مربع رای جریمه صادر می گردد و چنانچه مالک از پرداخت جریمه خودداری نماید طبق بند آخر ماده ۲ عمل می شود .

تبصره ۴ : در خصوص بنای بدون اخذ مجوز از شهرداری در صورتی که اصول فنی شهر سازی و بهداشتی رعایت شده باشد در خصوص مسکونی معادل ارزش معاملاتی ساختمان و در خصوص تجاری معادل ارزش سرقفلی ساختمان در صورتی که ساختمان ارزش دریافت سرقفلی را داشته باشد هر کدام که مبلغ ان بیشتر است را از ذینفع دریافت نماید .

تبصره ۵ : در خصوص عدم احداث پارکینگ یا غیر قابل استفاده بودن آن و عدم امکان اصلاح ان کمیسیون می تواند از یک برابر تا ۲ برابر ارزش معاملاتی برای هر متر مربع (به متراژ۲۵ متر) جریمه نماید .

تبصره ۶ : مالکین نباید تجاوز به معبر عمومی نمایید و شهرداری مکلف است اگر اینچنین اتفاق افتاد از ادامه کار جلوگیری و پرونده را به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارجاع نماید . در خصوص عدم استحکام بنا عدم رعایت اصول فنی بهداشتی و شهرسازی در ساختمان در صلاحیت کمیسیون ماده ۱۰۰است .

تبصره۷ : مهندسین ناظر مکلف به نظارت در ساخت و ساز هستند . هر گاه مهندس ناظر تخلف نماید(تبصره یک ماده ۱۰۰) شهرداری مکلف است موضوع را به نظام معماری و ساختمان جهت طرح در شورای انتظامی معرفی نماید .

تبصره ۸ : دفاتر اسناد رسمی می بایست گواهی پایان کار یا عدم خلاف برای ساختمانهای ناتمام را ملاحضه و در سند قید نمایند .

تبصره ۹ : ساختمانهایی که پروانه ساختمانی آنها قبل از تاریخ تصویب نقشه جامع شهر صادر شده است از شمول تبصره یک ماده ۱۰۰ معاف می باشند .

تبصره۱۰ : در خصوص ارا ماده ۱۰۰کمیسیون ماده ۱۰۰ هر گاه شهرداری یا مالک یا قائم مقام او از تاریخ ابلاغ ظرف ۱۰روز نسبت به ان رای اعتراض کند مرجع رسیدگی به ان کمیسیون ماده ۱۰۰ دیگر خواهد بود که اعضای ان غیر از افراد قبلی می باشد و رای این کمیسیون قطعیست .

تبصره۱۱ : آئین نامه معاملاتی توسط شهرداری تهیه و مورد تصویب انجمن شهر می باشد و سالی یک بار قابل تجدید نظر است . 

  • تاریخ انتشار : 1403/05/07 - 00:30
  • تعداد بازدید : 705
  • تعداد بازدیدکننده : 697
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
نماینده رشت و خمام در مجلس:

رفع مشکل فاضلاب رشت نیازمند ١٠ هزار میلیارد بودجه است

رشت- نماینده رشت و خمام در مجلس بابیان اینکه رشت با سه مشکل اساسی فاضلاب، پسماند و ترافیک مواجه است، گفت: یکی از مهم ترین مسئله پیش روی شهرداری رشت مسئله فاضلاب است که حداقل نیازمند بالای 10 هزار میلیارد بودجه است.

به گزارش امور ارتباطات شهرداری رشت، جبار کوچکی نژاد صبح شنبه در نشستی با اعضای شورا و شهردار رشت با اشاره به حجم کارهای عمرانی شهرداری رشت اظهار کرد:با توجه به حجم فعالیت های عمرانی شهرداری، کمک ها عمدتا محدود بوده اما تلاش شد تا با اختصاص ردیف بودجه، در مسیر فعالیت عمرانی منابعی تخصیص داده شود. 
 
وی با اشاره اینکه برای جاده تهران حدود ۵٠ میلیارد و جاده لاکان ٣۵ میلیارد بودجه درنظر گرفته شده است، گفت: طبق جدول ٢٠ در نظر داریم تا مسیر کوچصفهان به سه راه  ملکی به منظور رفت و آمد تریلی ها و کاهش ترافیکی محوری باز شود. 
 
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر بازگشایی های خیابان ها افزود:برای کاهش ترافیک و خروج مردم از شهر باید راه های جدیدی باز شود تا مشکل ترافیکی کاهش پیداکند.
 
کوچکی نژاد با بیان اینکه رشت با  سه مشکل اساسی فاضلاب، پسماند و ترافیک مواجه است، تصریح کرد: یکی از مهم ترین مسئله پیش روی شهردار رشت  مسئله فاضلاب است که حداقل نیازمند بالای ١٠ هزار میلیارد بودجه است. 
 
وی با تاکید بر حل مسئله پسماند که تا الان به سرانجام نرسید، افزود: حل  مسئله ترافیک نیز  یکی از موضوعات مهم شهر رشت است که اقدامات عمرانی شهرداری در مسیر کاهش این مسئله است. 
 
کوچکی نژاد افزود: از منبع بهینه سازی ۵ هزار میلیارد در بحث حمل و نقل داخلی در نظر گرفتیم لذا این کار سنگین و انبار شده است از این رو، مردم از شورای شهر و شهردار مطالبه  می‌کنند.
  • گروه خبری : اخبار شهرداری
  • کد خبر : 1177
کلمات کلیدی
زهرا رضوی
خبرنگار

زهرا رضوی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید