• تاریخ انتشار : 1403/10/06 - 11:57
  • تعداد بازدید : 6
  • تعداد بازدیدکننده : 6
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری هفتادچهارمین اجلاس مجمع مشورتی و روسای شوراهای اسلامی و شهرداران شهرهای مرکز استان:

از سرانه تولید ۷۰۰گرم زباله توسط شهرنشینان ایرانی تا تولید ۳۰ گرم زباله در شهرهای کشورهای اروپایی به صورت روزانه / باید با قوانین بازدارنده از جمع اوری زباله ها توسط زباله گرد جلوگیری کرد/ تشابه معضلات پسماند در همه شهرها

به گزارش امور ارتباطات شهرداری رشت،در ابتدای برگزاری این کمیسیون دکتر عسکری رئیس کمیسیون سلامت ، محیط زیست و خدمات شهری با قدردانی از اعضای شورای شهر و مدیریت شهری در میزبانی این اجلاس بیان کرد: از،مجموعه مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر رشت نهایت قدردانی را داریم.
 
 
وی با تبریک هفته رشت خاطرنشان کرد: امید است در این هفته همه برنامه به نحو احسن اجرا شود.
 
 
رئیس شورای شهر اراک با تاکید بر تجربیات خوب خود در دیکر شهرها بیان کرد: ما ده موضوع مختلف برای  جلسات مختلف در دیگر شهرها  پیشنهاد و منتج به بررسی سه دستور : تبادل نظر در خصوص ساماندهی  پسماندهای شهری،  شناسایی راهکارهای کنترل و کاهش آلودگی ها برای این کمیسیون در دستور کار قرار گرفت.
 
دکتر عسکری با تاکید بر خروجی مناسب در همدان خاطرنشان کرد: در جلسات برگزار شده  در این شهر به جاهایی خوبی رسیده و بکی از آنها تا صحن مجلس راه پیدا کرد.
 
 
وی در خصوص پسماندهای شهری گفت: امروز فقط در مورد زباله های شهری صحبت خواهیم کرد .
 
دکتر عسکری با تاکید بر تشابه معضلات پسماند در همه شهرها گفت: بحث زباله گردها و متنابه آن مشکل خوراک  کارخانه ها ی پسماند موضوعی است که با باید با قوانین بازدارنده از جمع اوری زباله ها توسط زباله گرد جلوگیری کرد.
 
رئیس شورای شهر اراک زباله باید نوعی از اموال شهرداری دانست و خاطرنشان کرد:   اگر کسی بخواهد که زباله را از،باکس و سطل زباله جدا کند سارق محسوب می،شود که متاسفانه دستگاه قضا به دلیل معضل اجتماعی و فقر اقتصادی همکاری چندانی با شهرداری ها ندارد  و تبعات آن به مدیریت شهری بر می‌گردد.
 
وی افزود: سالانه حدود ۲۰ میلیون تن زباله  در کشور تولید می شود سرانه تولید زباله برای هر نفر در شهرهای  ایران  ۷۰۰ گرم  و در روستاهای ۳۲۰ گرم در روز است  و این در حالی است که سرانه تولید زیاله در کشورهای اروپایی حدود ۳۰ گرم است.
 
 
دکتر عسکری در ادامه وزن تولید  زباله  در ایران حدود ۴۵ هزار تن در روز  عنوان کرد و گفت: نفوذ شیرابه ها به آب‌های زیرزمینی، متصاعد شدن گازهای بدبو و نامساعد کردن زندگی،  آلوده کردن خاکها از عوارض عدم ساماندهی زباله هاست.
 
 
رئیس شورای اسلامی شهر اراک با تاکید بر اینکه در اکثر شهرها  زباله های تر دفن می شود و زباله های خشک به دلیل فعالیت زباله گردها کاهش پیدا کرده گفت: موضوع تفکیک زباله از مبدا در بین شهرهای ایران مشهد موفق تر از بقیه شهرها بوده است البته به ادعای شهر مشهد نزدیک ۵۰ درصد در این بحث موفق عمل کرده است.
 
 
دکتر عسکری با تاکید بر لزوم  تفکیک زباله در منزل تصریح کرد: در بازدید از کارخانه کمپوست شهر قم به دلیل تفکیک درست زباله از مبدا شاهد عملکرد مناسب قم در بحث کمپوست بوده ایم‌
 
وی افزود:  معضل زباله گردی در جدا سازی زباله های خشک از سطل زباله طبق ماده ۱۶ قانون مدیریت پسماند خلاف است و  با ورود دستگاه قضایی  و طبق این قانون این کار جرم است و بارها و بارها شهرداری مکاتباتی با دستگاه قضایی داشته  است که متاسفانه به دلیل وجود نگاه دلسوزانه در معضل اجتماعی و فقر جامعه با چشم پوشی دستگاه قضا مواجه بوده ایم‌
 
 
رئیس شورای اسلامی شهر اراک زباله گردی جرم خواند و گفت:  طبق ماده ۱۶ قانون پسماند زباله گردی جرم است و مجرم از ۵۰ هزار تومان و نهایتا ده میلیون تومان محکوم خواهد شد اما متاسفانه دستگاه قضا از حکم های بازدارنده حمایت نمی کنند.
 
 
گفتنی است در این کمیسیون دکتر محمد منصور مرادلو به عنوان نائب رئیس ، دکتر هادی زندی وند به عنوان منشی ،حامد بشر دانش به عنوان دبیرداخلی به ایراد مطالبی در خصوص ساماندهی پسماند پرداختند‌
  • گروه خبری : اخبار شهرداری
  • کد خبر : 2564
کلمات کلیدی
زهرا رضوی
خبرنگار

زهرا رضوی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید