مالکین اراضی واملاک واقع در محدوده خدماتی باید قبل از ساخت وساز از شهرداریها پروانه ساختمان بگیرند و شهرداری موظف است از عملیات های ساختمانی بدون پروانه یا خلاف پروانه بوسیله ماموران خود در زمین محصور یا غیر محصور جلوگیری کنند.

تبصره۱: چنانچه از لحاظ اصول فنی و شهر سازی یا بهداشتی تخریب ضرورت داشته باشد یا بدون پروانه باشد شهرداری می بایست موضوع را در کمیسیون مرکب از نماینده وزارت کشور ، نماینده دادگستری و یکی از اعضای شورای شهر مطرح و کمیسیون پس از وصول به ذینفع اعلام میکند که ظرف ۱۰ روز توضیحات خودرا کتبا ارایه دهد ، پس از مدت فوق کمیسیون پرونده را در جلسه با حضور نماینده شهرداری بدون حق رای مطرح می نمایدو چنانچه رای به تخریب صادر گردد (قسمتی از بنا یا کل آن ) مهلت ۲ ماهه ارایه میشود و شهرداری موظف است رای را به مالک ابلاغ وچنانچه مالک در مدت تایین شده اقدام ننماید شهرداری راسا اقدام نموده و هزینه آن را طبق مقررات آیین نامه اجرای وصول عوارض از مالک دریافت خواهد نمود .

تبصره ۲ : در صورتی که اضافات بر خلاف مفاد پروانه ساختمانی در قسمت مسکونی باشد و تخریب آن ضرورت نداشته باشد رای به جریمه از یک دوم ارزش معاملاتی تا ۳ برابر برای هر متر مربع صادر می گردد و چنانچه ذینفع جریمه را پرداخت نکند شهرداری مکلف است پرنده را به کمیسیون ارجاع و تقاضای تخریب کند و کمیسیون نیز رای مذکور را صادر نماید .

تبصره۳ : اضافات تجاری خلاف مفاد پروانه ساختمانی از ۲برابر تا ۴ برابر ارزش معاملاتی به ازای هر متر مربع رای جریمه صادر می گردد و چنانچه مالک از پرداخت جریمه خودداری نماید طبق بند آخر ماده ۲ عمل می شود .

تبصره ۴ : در خصوص بنای بدون اخذ مجوز از شهرداری در صورتی که اصول فنی شهر سازی و بهداشتی رعایت شده باشد در خصوص مسکونی معادل ارزش معاملاتی ساختمان و در خصوص تجاری معادل ارزش سرقفلی ساختمان در صورتی که ساختمان ارزش دریافت سرقفلی را داشته باشد هر کدام که مبلغ ان بیشتر است را از ذینفع دریافت نماید .

تبصره ۵ : در خصوص عدم احداث پارکینگ یا غیر قابل استفاده بودن آن و عدم امکان اصلاح ان کمیسیون می تواند از یک برابر تا ۲ برابر ارزش معاملاتی برای هر متر مربع (به متراژ۲۵ متر) جریمه نماید .

تبصره ۶ : مالکین نباید تجاوز به معبر عمومی نمایید و شهرداری مکلف است اگر اینچنین اتفاق افتاد از ادامه کار جلوگیری و پرونده را به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارجاع نماید . در خصوص عدم استحکام بنا عدم رعایت اصول فنی بهداشتی و شهرسازی در ساختمان در صلاحیت کمیسیون ماده ۱۰۰است .

تبصره۷ : مهندسین ناظر مکلف به نظارت در ساخت و ساز هستند . هر گاه مهندس ناظر تخلف نماید(تبصره یک ماده ۱۰۰) شهرداری مکلف است موضوع را به نظام معماری و ساختمان جهت طرح در شورای انتظامی معرفی نماید .

تبصره ۸ : دفاتر اسناد رسمی می بایست گواهی پایان کار یا عدم خلاف برای ساختمانهای ناتمام را ملاحضه و در سند قید نمایند .

تبصره ۹ : ساختمانهایی که پروانه ساختمانی آنها قبل از تاریخ تصویب نقشه جامع شهر صادر شده است از شمول تبصره یک ماده ۱۰۰ معاف می باشند .

تبصره۱۰ : در خصوص ارا ماده ۱۰۰کمیسیون ماده ۱۰۰ هر گاه شهرداری یا مالک یا قائم مقام او از تاریخ ابلاغ ظرف ۱۰روز نسبت به ان رای اعتراض کند مرجع رسیدگی به ان کمیسیون ماده ۱۰۰ دیگر خواهد بود که اعضای ان غیر از افراد قبلی می باشد و رای این کمیسیون قطعیست .

تبصره۱۱ : آئین نامه معاملاتی توسط شهرداری تهیه و مورد تصویب انجمن شهر می باشد و سالی یک بار قابل تجدید نظر است . 

  • تاریخ انتشار : 1402/12/28 - 10:48
  • تعداد بازدید : 832
  • تعداد بازدیدکننده : 816
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شهردار رشت:

تقاطع غیر همسطح رشت به پیشرفت ۲۵ درصدی رسید

شهردار رشت از پیشرفت فیزیکی ۲۵ درصدی پروژه تقاطع‌ غیر همسطح این شهر خبر داد و گفت: برنامه ریزی‌ها جهت بهبود وضعیت ترافیک رشت در سه بخش اصلاح هندسی معابر و میادین، بازگشایی خیابان‌ها، معابر و احداث ۵ تقاطع غیرهمسطح در دستور کار قرار دارد.

به گزارش مدیریت ارتباطات شهرداری رشت، رحیم شوقی با اشاره به مصوبه بودجه ۶ هزار میلیارد تومانی شهرداری رشت توسط شورای اسلامی شهر رشت اظهار کرد: رشت از ظرفیت‌های بسیار خوبی در بخش های مختلف برخوردار است از این رو تحقق این بودجه قابل انجام بوده لذا باید برای انجام گرفتن آن اقدامات مهمی صورت گیرد.

 

 شوقی با تاکید بر اینکه شهرداری رشت برنامه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی جهت استقبال از گردشگران در ماه مبارک رمضان و سال جدید برنامه ریزی کرده است، افزود: تمام تلاش ها بر این است تا در این مجموعه همزمان با تکمیل پروژه‌های «توسعه تالاب عینک»، تکمیل «باز آفرینی ساختمان ساعت شهرداری» و ساختمان «میرزا خلیل رفیع» فضای گردشگری را نیز توسعه دهیم.

 

شهردار رشت به پیشرفت فیزیکی ۲۵ درصدی احداث چند تقاطع شهر رشت اشاره کرد و گفت: برنامه ریزی‌ها جهت بهبود وضعیت ترافیک رشت در ۳ بخش اصلاح هندسی معابر و میادین، بازگشایی خیابان‌ها،معابر و همچنین احداث پنج تقاطع غیرهمسطح در دستور کار قرار دارد.

 

وی قرار گرفتن اجرای پروژه رینگ ۹۰ متری رشت در مصوبات دور دوم سفر رئیس جمهور را گامی در جهت حل گره ترافیکی این شهر عنوان کرد و ادامه داد: اجرای پروژه رینگ ۹۰ متری شهر رشت به طور قطع نیاز به اعتبارات ملی یا سرمایه‌گذاری‌های کلان دارد.

 

 وی با تاکید بر اینکه احداث رینگ سبب می شود تا ترافیک به جریان اصلی تردد داخل شهر وارد نشود، خاطر نشان کرد: تکمیل و بهره برداری از این پروژه کاهش ترافیک شهری را به دنبال خواهد داشت.

 

شهردار رشت با بیان اینکه مدیریت شهری و اعضای شورای شهر به صورت روزانه پیگیر پروژه بهسازی لندفیل سراوان هستند تا هرچه سریع تر تکمیل شود، اضافه کرد: در حال حاضر پیشرفت فیزیکی پروژه از مرز ۸۴ درصد عبور کرده و شاهد انجام اقدامات موثری جهت رفع این معضل و کسب رضایت مردم منطقه هستیم.

 

شوقی با تاکید بر اینکه از ابتدای ورود بنده به شهرداری همواره به دنبال ایجاد آرامش و تعامل بین شهرداری، شورا و دستگاه های استانی بوده ام، تصریح کرد: رضایت رشتوندان در بخش های مختلف محور فعالیت و اولویت شهرداری و مورد تاکید است.

  • گروه خبری : اخبار شهرداری
  • کد خبر : 254
زهرا رضوی
خبرنگار

زهرا رضوی